BOEKHOUDER TIM FEENSTRA, DE EIGENAAR

Tim Feenstra (geboren in 1961) is na zijn MAVO- en HAVO opleiding in 1981 gestart met de opleiding voor het Praktijk Diploma Boekhouden (PD Boekhouden). Na hiervoor in 1982 het diploma te hebben behaald, is hij in 1982 gaan werken op de financiële administratie van een Woningbouwvereniging. In datzelfde jaar (1982) behaalde hij tevens het diploma voor de opleiding Moderne Bedrijfs-administratie (MBA) terwijl hij halverwege 1983 begon met de HBO-opleiding Staatspraktijkdiploma Voor Bedrijfsadministratie (SPD-I). Na hiervoor het diploma te hebben behaald heeft hij ook de opleiding gevolgd voor SPD-II.

Na enkele functies te hebben bekleed als boekhouder en/of administrateur bij diverse bedrijven, vond Tim Feenstra het in 1988 tijd geworden om een eigen bedrijf op te starten. Hoewel de boekhouding en aanverwante belastingtechnische zaken altijd al zijn belangstelling hebben gehad, besloot hij naast het verlenen van diensten op het gebied van boekhoudingen ook een incassobureau te beginnen, welk bedrijf hij t/m 1993 met veel plezier heeft uitgeoefend.

Foto Tim Feenstra

Via de door hem uitgevoerde werkzaamheden voor het incassobureau, heeft Tim Feenstra een enorme schat aan ervaring opgedaan op diverse gebieden, zoals juridische procedures, faillissementen, beslagleggingen, leveringsvoorwaarden, huurrecht, e.d. Het adviseren en het nemen van beslissingen over zaken die gevoelig liggen, zijn hem dan ook niet vreemd.

Naast deze twee bedrijven, heeft Tim Feenstra in de periode 1983 t/m 1996 bij diverse bedrijven (veel) werkervaring opgedaan, zoals bij een administratiekantoor, een accountantskantoor, de Gemeente Den Haag, het Bedrijfschap voor de Detailhandel, Stardust (het bedrijf van Henk van der Meyden), een reisbureau, e.d. Al deze functies werden part time door hem uitgevoerd, en in 1996 heeft hij de knoop doorgehakt om alleen nog maar als zelfstandige te werken voor het Midden- en Kleinbedrijf. Steeds duidelijker voor hem was dat bij dit soort bedrijven (het MKB) veel meer “zijn hart” lag dan bij de grote logge instellingen waar men vaak niet mét elkaar bezig is een bepaalde doelstelling te bereiken, maar eerder tegen elkaar bezig zijn om voor het aangezicht van het management zo goed mogelijk over te komen (vaak ten koste van collega’s en klanten van het bedrijf).

In de periode 1992 t/m 1996 heeft Tim Feenstra ook samengewerkt met zijn 10 jaar oudere broer, die eveneens een administratiekantoor heeft (in Wateringen), zodat hij via die weg ook nog eens het vak als zelfstandig boekhouder voor het Midden- en Kleinbedrijf verder kon leren (zeg maar : de fijne kneepjes van het vak kon leren).

Naast deze drukke werkzaamheden was Tim Feenstra eveneens de boekhouder en adviseur voor een groot schoonmaakbedrijf met 75 personeelsleden in dienst. Met name op het gebied van salarisadministratie en het opstellen van de jaarrekening (als eind-verantwoordelijke) heeft hij in deze periode zich weer verder kunnen ontwikkelen als een echte topboekhouder voor het MKB.

In de periode 1990 t/m heden heeft Tim Feenstra als zelfstandige en als werknemer voor een gevarieerde klantenkring voor zeker 140 verschillende bedrijven de jaarstukken verzorgd en hen voorzien van de benodigde adviezen op alle bijkomende gebieden, zoals belastingzaken, pensioen, juridische kwesties, personeels- en salarisadministratie’s, enz.

Naar schatting heeft hij in zijn leven tenminste 1000 jaarrekeningen opgesteld en zeker 2000 keer een aangifte inkomstenbelasting ingediend.

Alle door hem opgedane ervaringen in de laatste 30 jaar, maken Tim Feenstra tot een zeer sterke speler als het aankomt op de functie van all-round boekhouder voor het Midden- en Kleinbedrijf. En wat nog belangrijker is, hij doet dit werk nog iedere dag met plezier en voelt zich nergens te groot voor. Ook de startende ondernemer kan bij hem terecht.

Uw administratie is bij hem beslist in goede handen !